Destinationer

Uanset hvor turen går hen, tilrettelægger vi gerne jeres aktivitetsprogram til den pris, som er udbudt på den konkrete destination. Med et betalingsgebyr på kun 50 kr. i alt pr. aktivitet sparer I tid og kan med ro i sindet overlade det til os at arrangere jeres unikke rejse, fyldt med uforglemmelige oplevelser.

Barcelona

Cataloniens mest berømte arkitekt, Gaudi, har med sin eventyrlige byggestil sat sit helt særlige præg på Barcelona, den catalanske hovedstad. En tur i Gaudis fodspor fører til hans mesterværk, La Sagrada Familia – ”The Basilica is a pleasure for the spirit, and everyone who enters finds a new meaning of life”, siges det om den ikoniske kirke med den enorme – og stadig ufærdige – bygning.

Gaudis modernistiske arkitektur kan også ses i ”Knoglernes Hus”, ”Granit-bruddet” og Güell-parken – fra parken på Carmel-højdedraget er udsigten over Barcelona ganske storslået. Byen byder på et væld af andre fantastiske oplevelser – stemning, duft og atmosfære på Bocqueria-markedet ved Ramblaen, besøg på Picasso-museet og Kunstmuseet, gåtur til den folkelige Ciutadella-park med den catalanske parlamentsbygning, Casada-springvandet og måske en rotur på søen, og for fodboldentusiaster er en tur til Camp Nou, FC Barcelonas fantastiske stadion, en mulighed, mens vandhunde kan tage en dukkert i Middelhavet. Vi hjælper gerne med at planlægge jeres program.

Berlin

”Ich bin ein Berliner”, proklamerede den amerikanske præsident John F. Kennedy i juni 1963 foran den enorme menneskemængde ved Berlins rådhus Schöneberg, og det er meget nemt at tabe sit hjerte til den tyske hovedstad. Krydret med et spændende caféliv rummer Berlin en overdådighed af kulturelle og historiske seværdigheder, og dét til trods for, at byen under den 2. Verdenskrig blev udsat for omfattende bombardementer og sidenhen var delt i årtier af Berlinmuren.

Checkpoint Charlie, grænseovergangen mellem Øst- og Vestberlin, er sammen med Mauer-museet og Stasi-fængslet et ”must see”. Det er den smukke byport på Brandenburger Tor, Berlins vartegn, selvfølgelig også, sammen med en tur ned ad Unter den Linden og besøg i den smukke Rigsdagsbygning med den flotte glaskuppel en spytklat derfra.

Med Museumsøen, Holocaust-mindesmærket med de 2711 opretstående blokke af jernbeton til minde om Europas myrdede jøder, den store Alexanderplatz, hvorfra der er nem adgang til både TV-tårnet og det hyggelige Nikolai-kvarter, er døgnet tæt på at mangle timer. Vi hjælper gerne med at planlægge jeres program.

Amsterdam

Nederlandenes største by og hovedstad, Amsterdam, er med sin helt særlige stemning og spændende seværdigheder en kulturel smeltedigel. Her er rig mulighed for at få bragt alle sanser – og skolefag – i spil i byen, der også er kendt som ”Nordens Venedig”.

Sejltur på kanalerne, Anne Franks hus, Rembrandts ”Nattevagten” på Rijksmuseum (Nationalmuseet) og Van Goghs serie af solsikker i det specielle museum om hans liv og værker hører til byens klassiske attraktioner, men Amsterdam byder på meget mere. Hvad med en gåtur gennem Red Light District, et besøg på Diamantmuseet eller Kongeslottet, slentretur gennem ”De ni små gader” med de smalle, skæve huse og et væld af caféer og spændende butikker eller en interaktiv tur gennem Heinekens historiske bryggeribygninger med de skinnende kobberkedler.

Amsterdam er oplagt at se til fods, med sporvogn, hop-on-and-off-kanaltur eller på cykel. Vi hjælper gerne med at planlægge jeres program.

Prag

Prag, ”Den Gyldne Stad”, er hovedstaden i Tjekkiet, og en af verdens smukkeste og hyggeligste byer. Fløjlsrevolutionen i 1989 ændrede alt, og med sin fortryllende charme og lange historie som vigtig europæisk kulturby står oplevelserne i kø.

Selvfølgelig er Prags gamle bydel med det store torv, det gamle rådhus med det astronomiske ur, som er et af verdens ældste, Karlsuniversitetet, og Karlsbroen, der forbinder den gamle bydel med det storslåede borgkompleks på den anden side af Moldau-floden, ikke til at komme uden om. Middelalderborgen med Skt. Vitus-katedralen, kongepaladset, basilika og kloster, og Den Gyldne Gyde, hvor guldsmedene for flere hundrede år siden havde deres værksteder, er også på besøgslisten.

Prags mange velbevarede huse og kvarterer er i øvrigt baggrund for mange internationale filmoptagelser. I stærk kontrast til det generelle bybillede med gotik, barok og Art Noveau står ”Det Dansende hus” i moderne arkitektur, som sammen med fx det jødiske kvarter, det nationale tekniske museum, sejltur på Moldau og udsigtspunkter fra byens ni bakker er spændende seværdigheder. Prag kan klart udforskes til fods, men skulle gåturene blive for lange eller for stejle, er det nemt at finde rundt med både sporvogn og metro. Vi hjælper gerne med at planlægge jeres program.

Bruxelles

Når hovedstaden i Belgien har fået tilnavnet Europas hovedstad, skyldes det først og fremmest, at EU-institutionerne har hovedsæde i byen. Med sin historie, storslåede arkitektur og hyggelige kvarterer rummer Bruxelles imidlertid langt mere end Leopold-kvarteret med Europaparlamentsbygningen, EU-Kommissionens Berlaymont-bygning og Jubilæumsparken, Parc du Cinquantenaire, med både have, museer, kunst og monumenter.

Grand Place i hjertet af Bruxelles er et spektakulært syn med rådhuset og de smukke laughuse. Den bemærkelsesværdige bronzeskulptur, Manneken-Pis, af den nøgne dreng, der står og tisser, er ikke til at komme uden om, ej heller det knap så kendte kvindelige modstykke, Jeanneke Pis, og hunden Zinneke Pis. Bruxelles er nem at overskue, så lad turen gå forbi både Kongeslottet, Den Botaniske Have og Det Royale Kunstmuseum.

Nord for Bruxelles venter Atomium, det særlige bygningsværk, der blev konstrueret til Verdensudstillingen i 1958 og symboliserer et jernkrystal. En 20 minutters togtur mod syd fører til det historiske Waterloo, hvor Napoleon i 1815 tabte slaget mod Wellington. Vi hjælper gerne med at planlægge jeres program.

Milano

På Posletten i Norditalien mellem Alperne i nord og Appenninerne i syd ligger vidunderlige Milano, Italiens næststørste by, som siden renæssancen har været et vigtigt handelscenter og i dag er landets finansielle centrum. Milano forbindes med modeshows og virksomheder som Armani, Versace, Valentini, Moschino og Dolce & Gabbana; Galleria Vittorio Emanuele II er Italiens fineste – og ældste – indkøbsarkade, men byen byder på et væld af spændende seværdigheder og fornem arkitektur, som suppleret med det skønne italienske køkken gør Milano til en unik oplevelse.

Den imponerende domkirke, Duomo di Milano, er en af verdens største katedraler og er ligesom fæstningsværket Castello Sforzesco og det overdådige operahus, La Scala, ikoniske vartegn for byen. Kunstmuseet Pinacoteca di Brera er med sin storslåede kunstsamling i samme kategori, mens et af kunsthistoriens mest revolutionerende malerier, Da Vincis ”Den sidste nadver”, er et tilløbsstykke i klostret Santa Maria Della Grazie.

Det er nemt at komme rundt i byen, uanset om det sker til fods, med de gule, historiske sporvogne eller fx på segway. Vi hjælper gerne med at planlægge jeres program.

Paris

”Der er ingen ende på Paris”, skrev Hemingway i sidste århundrede om sine unge år i byernes by. Og lad det være sagt med det samme: Det er der stadig ikke! Verdens smukkeste storby har i overflod af kultur, historie, arkitektur, kunst, køkken, fabelagtige museer, indbydende butikker, fantastiske parker og brostensbelagte gader.

Triumfbuen – gerne by night, Concordepladsen, Kunstmuseet Louvre – med Mona Lisa – og Tuileries-haven, Notre Dame, Solkongens Dôme-kirke med Napoleons kiste, Sacre Cæur i Montmartre-kvarteret, Pompidou-centret og Bastille-pladsen er blandt de mange klassiske seværdigheder, men selvom opstigning i Eiffeltårnet står højt på bucketlisten hos de fleste, er Montparnasse-tårnet et glimrende alternativ, udsigten er helt fantastisk, og nedenfor tårnet kan Montparnasse-kirkegården med især de mange kunstnere og intellektuelle fra venstre bred besøges, fx Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir. Besøg også byens katakomber dybt under Paris, nyd en kaffe på Café de Flore med det klassiske Art Deco-interiør, træk frisk luft i Luxembourg-haven eller på Place de Vosges i det vidunderlige Marais-kvarter. Avantgarde-byområdet La Defense med Grande Arche, som blev tegnet af danske Sprechelsen, og Musée d’Orsay i den gamle stationsbygning er også oplevelser i særklasse. Vi hjælper gerne med at planlægge jeres program.

Granada

”Si no has visto Granada, no has visto nada” (Hvis du ikke har set Granada, har du intet set), er en kendt spansk talemåde, og sandt er det, at byen ved foden af de spektakulære Sierra Nevada-bjerge i Andalusien er et af verdens smukkeste, historiske steder. Turen til Granada omfatter først og fremmest Alhambra, den imponerende mauriske paladsby, der regnes for et hovedværk inden for islamisk kunst i Europa, og Generalife, sultanens sommerresidens med de smukke haver.

Sigøjnere, arabere, jøder og kristne har gennem tiden sat deres præg på Granada. Carrera de Darro langs Darro-floden er en af byens smukkeste gader, og byder på flere arkitektoniske herligheder, blandt andet El Bañuelo, de velbevarede arabiske bade fra det 11. århundrede. Det arabiske kvarter, Albayzin med de stejle, kringlede, maleriske gader har mellem palæer, haver og tehuse de smukkeste udsigtspunkter med Alhambra i horisonten. Også katedralen, det royale kapel og den gamle Koranskole, hvor Granadas Universitet i dag holder til, er værd at besøge. Såvel Alhambra og Generalife som Albayzin er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Vi hjælper gerne med at planlægge jeres program.

Český Ráj

Det er ikke uden grund, at Český Ráj, nordøst for Prag, også kaldes for Det Bøhmiske Paradis, for med sin bjergtagende skønhed hører nationalparken til et af Tjekkiets allersmukkeste områder. De besynderlige, lodrette klippeformationer i sandsten, der i sin tid nærmest er skudt op gennem jordoverfladen i forbindelse med vulkansk aktivitet, gør sammen med de frodige skovbevoksninger, smukke dale, søer og floder Nationalparken til et oplagt mål for aktiv ferie, fx vandreture og trekking, rafting og rappelling, geocaching og bueskydning. Paradiset byder desuden på hyggelige landsbyer som Hrubá Skála, og historiske bygninger, majestætiske slotsruiner og eventyrslotte, fx Trosky og Kost.

Det unikke område, der har stor videnskabelig værdi, blev i 2015 udnævnt til UNESCO-geopark.

Til denne destination arrangerer vi aktive ture med sikkerheden i top. Rejsen omfatter transport, ophold med fuld pension på hyggeligt hotel eller pension (drikkevarer betales på stedet), og et action-program med veluddannede og meget imødekommende instruktører. Programmet aftales på forhånd, men ændringer kan forekomme på grund af vejret. Turen kan desuden suppleres med besøg i Theresienstadt og Prag.

London

”Hvis man er træt af London, er man træt af livet”, lyder indledningen til et citat af den engelske forfatter og melankoliker Samuel Johnson, og der er bestemt ingen tvivl om, at byen, der blev grundlagt af romerne, rummer en fantastisk historie og byder på tonsvis af unikke seværdigheder, spændende oplevelser og masser af (vindues)-shopping for enhver smag, året rundt og i al slags vejr.

Tower of London med kronjuvelerne, Palace of Westminster, Westminster Abbey og Big Ben, London Eye, Buckingham Palace, St. Paul’s Cathedral, Trafalgar Square med Lord Nelson, og Madame Tussauds er selvfølgelig på listen over ”must see” i verdens måske mest interessante metropol. Men mulighederne er uendelige og det er nemt at komme rundt – hvad med fx at se seværdighederne fra en sejltur på Themsen, besøge vintage-butikkerne i Carnaby Street, slappe af i Hyde Park, nyde udsigten fra The Shard, byens højeste bygning, se en musical på et teater i West End eller besøge Highgate-kirkegården, hvor scener til filmen ”Fantastic Beasts – The Crimes of Grindelwald” blev optaget. Vi hjælper gerne med at planlægge jeres program.

Hamburg

Ikke langt fra grænsen mod syd venter travle Hamburg, Tysklands næststørste by efter Berlin. Den gamle Hansestad ved Elben, der med havnen som omdrejningspunkt blev en moderne handels- og industriby, kom til at betale en høj pris under 2. Verdenskrig, særligt ”Operation Gomorrha” i 1943 førte til voldsomme ødelæggelser. Med sin kultur, arkitektur, parker og multikulturelle spisesteder byder Hamburg i dag på en energisk storbystemning og smittende atmosfære, og efter en kanalrundfart forstår man, hvorfor havnen har tilnavnet ”Tor zur Welt”, porten til verden. Fun-fact: Hamburg har flere end 2300 broer, det er mere end Amsterdam og Venedig – tilsammen!

Blandt de få historiske bygninger, som overlevede krigen, er heldigvis byens storslåede rådhusbygning, der skulle symbolisere samlingen af Det Tyske Rige, St. Michaelis-kirken, fra hvis tårn udsigten er fantastisk, også om aftenen, Kunsthalle med værker af både Monet og Rembrandt, Alter Elbtunnel, den gamle tunnel under Elben, og selvfølgelig Speicherstadt, det imponerende gamle pakhuskvarter, der i øvrigt er på UNESCO’s Verdensarvsliste. 15 km sydøst for byen ligger koncentrationslejren Neuengamme, som nu er museum. Vi hjælper gerne med at planlægge jeres program.

Bornholm

Med sin helt særlige historie, sin unikke natur og sit eget klima er turen til Bornholm en sikker succes. Blandt klippeøens vartegn hører selvfølgelig de fire smukke middelalder-rundkirker, Hammershus – Nordeuropas største borgruin, istidens tre forskellige rokkesten, Rytterknægten, Ekkodalen og de pragtfulde hvide sandstrande ved Dueodde, men Bornholm er meget, meget mere.

Vandreture på Hammerknuden med varder, Salomons Kapel og ”Stenhuggerstien”, den sagnomspundne klippehule med de mange trin til Jons Kapel i Vang og de spektakulære Helligdomsklipper mellem Tejn og Gudhjem er både uforglemmelige og lærerige oplevelser. Følg i russernes fodspor på Bornholms Museum i Rønne, som i øvrigt også giver den sande fortælling om de kendte bornholmerure, tag en tur op i Bornholmertårnet ved Dueodde, hvor Forsvarets Efterretningstjenestes tidligere lyttepost er åbnet for offentligheden, bliv klogere på Bornholms fortid og nutid på det underholdende oplevelsescenter NaturBornholm midt på øen eller brug tiden på Bornholms Kunstmuseum, der i sig selv præsenterer toppen af dansk arkitektur og indeholder værker fra guldalderen til i dag. De mange skønne oplevelser kan med fordel ”fordøjes” med en Krølle Bølle is. Vi hjælper gerne med at planlægge jeres program.

Skagen

Højt mod nord, hvor Danmark ender, venter Skagen, hvor oplevelserne står i kø. Besøg fx Det Grå Fyr fra 1858, landets næsthøjeste fyr, der i dag er et spændende Natur- og Fugleoplevelsescenter med både udsigt og skibsforlis. Det er også i Grenens klitter, vi finder digteren og kunstmaleren Holger Drachmanns gravkammer, som i øvrigt er tegnet af P.S. Krøyer. Både Krøyer, Anna Ancher og Laurits Tuxen er blandt de berømte skagensmalere, hvis værker ses på Skagens Museum, som selvfølgelig er et ”must see” på Skagen.

Også Råbjerg Mile er et besøg værd. Danmarks største vandreklit, der dækker et areal på to kvadratkilometer, vandrer årligt 15 meter i nordøstlig retning mod Kattegat, og med den fart vil hovedvejen til Skagen være dækket af sand om ca. 100 til 200 år. Det er også sandflugten, der er årsagen til, at Sct. Laurentii, der i sin tid var Vendsyssels største kirke, i dag er ”Den Tilsandede Kirke” med kun tårnet tilbage.

I Skagen er mulighed for indkvartering i både hytter og på vandrehjem – med og uden pension. Vi hjælper gerne med at planlægge jeres program.