Forsikring

Det blå EU-sygesikringskort skal medbringes på alle rejser i Europa, da det gule sygesikringsbevis (sundhedskortet) ikke længere dækker danske borgere på rejser i EU/EØS. Bestilling af det blå  EU-sygesikringskort er gratis og kan ske via dette link til borger.dk.

Vær opmærksom på, at du som indehaver af det blå EU-sygesikringskort har ret til de samme sundhedsydelser på de samme vilkår, som borgerne har i det land, du opholder dig i. Du kan derfor komme til at betale hele eller en del af behandlingen selv, hvis det samme gælder for sygeforsikrede borgere i landet. Du kan også risikere, at du selv skal lægge ud for betaling af behandling. Vær også opmærksom på, at det blå EU-sygesikringskort kun dækker, hvis lægen, tandlægen eller hospitalet er tilknyttet den offentlige sygesikring i landet.

Det er derfor vigtigt, at du i god tid inden afrejsen tager stilling til, om en rejseforsikring for gruppen vil være relevant. Overvej desuden, om det er hensigtsmæssigt at tegne en forsikring hos et forsikringsselskab, der dækker afbestilling på grund af sygdom før afrejse. VM Rejser har ikke mulighed for at tegne forsikringer.